U Bugojnu otvorena izložba “Epitaf” Harija Ejubovića

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U prostoru Umjetničke galerije u Bugojnu sinoć je otvorena izložba pod nazivom „Epitaf“, tuzlanskog likovnog umjetnika i scenografa Harija Ejubovića.

Izložbu je otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, a prigodnim riječima prisutnima se obratio i direktor Kulturno-sportskog centra Vahid Duraković.

-Izložio sam oko šezdeset radova iz dva podciklusa „Botanički vrt“ i „Panonica memento“. Materijali od kojih su oni izrađeni su raznovrsni. U radu koristim so, kamen, zemlju, drvo, metal, plastiku, kanap i druge materijale, kazao je autor izložbe.

Po njegoivm riječima, generalna poruka izložbe je da bismo svi trebali biti bolji ljudi, i da bi trebali imati humaniji odnos prema prirodi.

-Znači, ljudi svakodnevno ugrožavaju prirodu. Nema više mjere u onome što mislimo da je priroda bez granica, da bismo je mogli iscrpiti i maltretirati. Ali, ona nam vraća na svoje načine. Sam naziv izložbe „Epitaf“ je dijalog čovjeka s prošlošću, trenutak u kojem živimo i pogled u budućnost, naglasio je Ejubović.

Prigodnim recitalom, izložbu su upotpunili gimnazijalci Lamija Mlaćo i Nedim Milanović, a za sve zainteresovane građane bit će otvorena narednih desetak dana.

Nakon Tuzle, Bihaća i Bugojna, izložba „Epitaf“ bit će upriličena u Sarajevu.

 

Mevlida Ridžal/rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o