U Bugojnu otkriveno spomen obilježje šehidima Mjesne zajednice Vesela

Foto: Maid Lipovac
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Drugog dana ramazanskog bajrama za Dan šehida u MZ Vesela je otvoreno šehidsko spomen obilježje, koje će trajno podsjećati na poginule borce- šehide ove mjesne zajednice. Jedna od najmnogoljudnijih mjesnih zajednica na području općine Bugojno u proteklom ratu dala je 30 poginulih boraca- šehida Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Manifestacija otvaranja šehidskog spomen obilježja u MZ Vesela je počela u 12 sati. Nakon obraćanja predstavnika Organizacionog odbora, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti i medžlisa Bugojno u 12,45 sati šehidsko spomen obilježje je otkriveno. To su učinili roditelji poginulih boraca-šehida Vesele, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i načelnik Bugojna Hasan Ajkunić nakon čega je proučena dova, jasini-i šerif i podne namaz u mjesnoj džamiji u Veseloj.

Visina spomen obilježja je 4,5 metra, a prečnik 3 metra. Osnovu spomen obilježja čini 30 šehidskih nišana sa imenima i prezimenima šehida Vesele. U izgradnju obilježja utrošeno je nešto više od 23.000 KM, uglavnom od donatorskih sredstava“, rekao je Kemal Lipovac, predsjednik Organizacionog odbora za izgradnju šehidskog spomen obilježja u Veseloj.

U nastavku pogledajte uživo prijenos cijele manifestacije:

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o