U Bugojnu ništa novo, nema sjednica, paušali se isplaćuju

Bugojno

Od početka godine održane su samo 4. sjednice Općinskog vijeća i to jedna svečana povodom dodjele plaketa Općine. Posljednja je bila 17.05.2021. Statut i poslovnik o radu OV striktno nalaže da se minimalno jedna sjednica mora održati mjesečno što nije slučaj kada je u pitanju vladajuća SDA i HDZ.

Postoji mnogo razloga zašto se ne održavaju a jedan od tih je podjela “plijena” između B i H komponente, naime kako saznaje izvor blizak vladajućih jeste taj da se nemogu dogovoriti partneri SDA i HDZ oko Upravnih i Nadzornih odbora Javnih ustanova i Javnih preduzeća.

Mnogo je problema koji potresaju naš grad a jedan od njih je i vodosnabdijevanje vodom, građani u ovim ljetnim danima su gotovo bez vode, mnoga dugovanja i plate u JP Vodovod i Kanalizacija. Radnici su prepušteni sami sebi, na milost i nemilost, problemi u Binasu neisplaćenih plata, mnogo je toga što ovaj grad čini najgorim u kantonu.

Kada su u pitanju mediji u našem gradu, tu je potpuni mrak, vlast uređuje kako JP RTV Bugojno tako i portale na budžetu, da nije portala Bugojno-Danas teško da bi imali objektivne informacije. Građanima je dosta šminkanja i prodavanja magle, uradite nešto konkretno!