U Bugojno stigao čovjek preko kojeg svi medicinari mogu u Njemačku najlakšim putem

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi https://www.bugojno-danas.info/bugojno-prodaju-se-stanovi-na-veoma-atraktivnoj-lokaciji/

Danas je u Bugojnu održano predavanje pred oko 30 bugojanskih medicinara koji su izrazili želju da svoje znanje i rad nastave u Njemačkoj kojoj stalno fali medicinskog kadra. Za ovo predavanje je zaslužan Bugojanac Ermin Omanović koji se potrudio da dovede uglednog predavača.

Predavanje u Bugojnu je održao Usamet Abaz koji se bavi regrutacijom, savjetovanjem i pružanjem pomoći svima onima koji žele doći u Njemačku i raditi kod provjerenih poslodavaca, direktor je nekoliko bolnica u Njemačkoj, rukovoditelj nekoliko staračkih domova u njemačkoj te se bavi njegom.

Za portal Bugojno-danas.info je kazao: “Već 20 godina živim u Njemačkoj. Došao sam iz Makedonije prije 25 godina. Znam koliko je težak život. Narod se nije promijenio u ovih 25 godina, težak je život. Želim da pomognem drugima da dođu u Njemačku. Ja lično sam direktor po bolnicama i staračkim domovima. Već 4 godine vodim staračke domove, rukovoditelj sam za 400 ljudi. Bavim se i njegom. Po prirodi treba 6,7 mjeseci da se prizna medicinska diploma. Svako ko dođe tamo je prvo medicinski pomoćnik i primanja su 2000 eura bruto, kada se prizna diploma onda su primanja oko 3000 eura bruto. Dodatno se plaća kad se vikendom radi i praznicima“.

U predavanju medicinarima Usamet je naveo da je moguće otići turistički u Njemačku na 3 mjeseca kako bi se jezik naučio ukoliko se neko odluči na tu opciju, a moguće je i u BiH naučiti jezik pa otići i raditi. Također je naveo kako je moguće napredovati za godinu dana i postati specijalist za neku oblast gdje će plata dosezati 5000 do 6000 eura.

Sve upite Usametu Abazu možete poslati na mail usametabaz@aol.com ili na broj 0049 176 410 29 680

https://www.bingotuzla.ba/2019/01/14/za-pocetak-sedmice-dodatno-snizeno-14-1-16-1-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/