U BiH hladno jutro, temperature i do -10

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas malo do umjereno oblačno vrijeme i bez padavina. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na nedjelju. 

Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko -8, a najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

Sutra pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. 

Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 11 stepena.

Za ponedjeljak se u Bosni najavljuje malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stepeni.

Foto: Facebook

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/