Na Vlašiću krali motorne sanke i četverotočkaše: Devet osoba smješteno iza rešetaka

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

MUP SBK-a rasvijetlio je šest krađa, zbog čega je uhapšeno devet osoba, od čega su tri završile u pritvoru

Pripadnici travničke policije rasvijetlili su šest teških krađa počinjenih u novembru i početkom decembra 2022. godine, kada su na području Babanovca – Vlašića ukradena četiri četverotočkaša (3 marke CF MOTO i 1 marke CAN-AM) i dvoje motorne sanke Summit X, čiji su vlasnici sa područja Zenice, Jelaha i Cazina, te čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 200.000 KM.

Zbog ovoga je uhapšeno devet osoba, od čega je troje, prema rješenju travničkog Općinskog suda, smješteno iza rešetaka.

– Uhapšeni su I. M, E. H, A. K, S. H, I. M, D. V. i M. Ć, od kojih su u pritvoru M. V, E. O. i A. B. Na osnovu raspisane potjernice Općinskog suda Travnik osumnjičeni E. O. je uhapšen na graničnom prelazu, nakon čega mu je određen pritvor, dok je za A. B. potjernica još aktuelna, rečeno nam je u MUP-u SBK-a.

Tokom akcije hapšenja osumnjičenih policija je pretresla i deset lokacija na području Babanovca – Vlašića, Kiseljaka i Busovače, gdje je pored ukradenih predmeta pronašla vatreno oružje, municiju, drogu, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela.

– U potpunosti su rasvijetljena sva predmetna krivična djela, te su nađeni ukradeni četverotočkaši i motorne sanke, koji će biti vraćeni vlasnicima, pojašnjavaju u MUP-u te ističu da je u nastavku aktivnosti na području Vlašića od osumnjičenog V. B. privremeno oduzeto 13 četverotočkaša zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je u kući I. M. na području Kiseljaka pronađena droga. U kući M. V. nađeno je vatreno oružje – puška i 20 metaka kalibra 5,56 mm. Protiv osumnjičenih je podnesen izvještaj nadležnom kantonalnom tužilaštvu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/