Tužilaštvo BiH: Špirić stan u Beču vrijedan 800.000 KM kupio po zakonu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nikola Špirić, nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora, a sadašnji državni parlamentarac, stan u Beču kupio je po zakonu, zaključilo je Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH je okončalo istragu u vezi sa Špirićevom kupovinom stana u Beču. Da je istraga zatvorena obavijest je nedavno dobio i sam Špirić, prenosi BIRN BiH.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić je rekao da ne zna da li je istraga okončana i da ne može govoriti o detaljima.

Stan u Beču od 396.844 eura (773.846 konvertibilnih maraka) kupljen je na ime Špirićeve kćerke Jovane u oktobru 2008. godine. Kupoprodajni ugovor tadašnji predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić sklopio je četiri mjeseca ranije. Stan je koštao 360.000 eura, garaža dodatnih 20.000 eura, dok je ostatak novca otišao na plaćanje poreza.

Iako je istraga o kupovini stana okončana, Špirić će i dalje biti gotovo pa svakodnevan posjetitelj Tužilaštva BiH.

Njegovo ime jedno je od onih koja su u središtu tri druge istrage. Riječ je o slučajevima zviždačice Irine Lovrić, zatim Amile Omersoftić, predsjednice Udruženja deviznih štediša, a veže se i za dotacije iz interventne rezerve koju je navodno koristio za doniranje sredstava udrugama i pojedincima u svom rodnom Drvaru.

klix.ba
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/