Konstantan porast kladionica na području općine Bugojno

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Što je narod siromašniji, to više nade u rješenje svojih problema polaže u igre na sreću i bogaćenje preko onoći. Da je to istina, govori podatak da je BiH sa 3.200 uplatnih mjesta, država s najviše registriranih kladionica u Evropi sa ostvarenim prihodom u prošloj godini od blizu 600 miliona KM.

Slična situacija je i na području naše općine. O podacima o broju kladionica razgovarali smo sa nezavisnim vijećnikom Samirom Šećićem.

-Mi u našoj općini nemamo preciznu evidenciju kada je u pitanju broj kladionica, sama ta činjenica pokazuje koliko je velik problem u ovoj oblasti. Bugojno je nažalost prepoznatljivo po ogromnom broju kladionica u odnosu na broj stanovnika budući da se kladionice nižu bez poštivanja i onih minimalnih zakonskih propisa- istakao je Šećić.

secicPokrenuta je i inicijativa u realizaciji i rješavanju ove ozbiljne problematike na prethodnoj sjednici općinskog Vijeća.

-Pokrenuo sam inicijativu koja je podržana od strane svih stranaka, odnosno klubova stranaka i mi smo donijeli odluku da se u razumnom roku i u što skorije vrijeme zakaže javna rasprava na kojoj bi se razmatralo pitanje organizirane kocke u gradu i nakon čega bi se donio odgovarajući stav u svrhu ublažavanja ili potpunog rješenja problema- kazao je Šećić.

U skorije vrijeme očekuje se i okončanje problema kada je u pitanju klađenje i legalizacija.

-Ja sam siguran da ćemo mi uspjeti i shoditi od odgovornih lica da zakažu javnu raspravu i siguran sam da će poziv biti onakav kakav se očekuje od javnosti i nadam se da će to biti jedan od ključnih momenata kada je u pitanje rješenje ovog problema- naglasio je Šećić.

Slogan da je BiH siromašna zemlja bogatih kladionica mnogo govori i o uzroku i posljedici jer siromašan građanin se očigledno nada da će probleme egzistencije riješiti ulaganjem u klađenje.

Sabina Perenda/rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/