Turnir u Gračanici „Pomen na šehide“ počinje 9. augusta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Općini Bugojno održan je prošireni sastanak Organizacionog odbora 20. jubilarnog memorijaalnog turnira u malom nogometu „Pomen na šehide – Gračanica 2015“. Sastankom je predsjedavao općinski načelnik Hasan Ajkunić, a ovom prilikom podijeljeni su konkretni zadaci, koji stoje pred organizatorom kako bi otvaranje 9.avgusta i sam turnir duge tradicije protekao u najboljem mogućem redu.

Uz podatak da je turnir u Gračanici jedan od najorganizovanijih i najmasovnijih na području Srednjobosanskog kantona predsjednik Organizacionog odbora Esmir Jusufspahić je naglasio kako se nada da će kao i proteklih godina šehidski turnir u Gračanici biti veoma dobro organizovan i posječen.

Slično mišljenje dijele i dugogodišnja članica Orgnizacionog odbora memorijala u Gračanici Đemka Dželilović, predsjednica općinske i kantonalne Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, te načelnik bugojanske općine Hasan Ajkunić.

– S obzirom na tradiciju i nagradni fond, koji je povećan za ovaj jubilarni turnir, očekujem da i ove godine to bude turnir, koji će okupiti veliki broj ekipa iz cijele regije. Gračanica se proteklih godina promovisala u sredinu koja okuplja ekipe iz Bugojna, Gornjeg i Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Jajca … – poručio je načelnik Ajkunić.

Turnir počinje 9. avgusta, a izvlačenje parova je dan prije u prostorijama OŠ Gračanica u 18 sati. Uplata po ekipi iznosi 100 KM, a igra se po sistemu 5+1 i bod sistemu u prvom krugu. Nagradni fond je 8000 maraka. Prvoplasirana ekipa dobiće 5000, za drugo mjesto predviđena je nagrada od 2000, a za trećeplasirani sastav nagrada je 1000 maraka.

 

 

rtv.bugojno.org / Azam Mandžić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/