Bugojanac Amir Kmetaš novi član RK Čelik Zenica

https://www.bugojno-danas.info/

Bugojanac Amir Kmetaš, dojučerašnji član MRK Iskra Bugojno u narednoj sezoni nositi će dres zeničkog Čelika. Ovaj perspektivni rukometaš član je i juniorske reprezentacije naše zemlje, a nakon devet godina igranja za Iskru odlučio je karijeru nastaviti u timu iz Zenice, s ciljem daljnjeg napretka u karijeri.

Želio bih da se zahvalim svojim saigračima, treneru Iskre Radi Marjanoviću, svom bivšem treneru Emiru Karadži koji me je trenirao 9 godina, svojoj porodici i roditeljima te prijateljima, a veliko hvala navijačima ”Vandali” Bugojno, kazao je Kmetaš te dodao.

Nadam se da je ovo za mene samo stepenica više, a pripreme kluba počinju 10.08. ove godine. Nastupit ćemo u EHF Challeng cup-u gdje u trećem pretkolu igramo protiv Prištine iz Kosova i očekujemo prolaz dalje. U Premijer ligi naše zemlje napadati ćemo prvo mjesto s obzirom da smo prošle godine bili drugi.

{gallery}/photo/sport/amir_kmetas_2.jpg{/gallery}

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/