Turnir Admir Ljubuškić-Šutak: U čevrtfinalu Trokadero i NK Iskra

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Na stadionu Mladost u utorak su odigrane prve utakmice osmine finala na 20. jubilarnom memorijalnom turniru “Admir Ljubuškić-Šutak”. Plasman u četvrtfinale izborili su caffe Trokadero i NK Iskra kod seniora, te Pavice i NK Iskra kod omladinaca.

Uz odličnu posjetu, sinošnje utakmice osmine finala, posebno u seniorskoj kategoriji ponusile su veoma interesantan i na momemnte veoma kvalitetan mali nogomet. Po jedan gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan ekipi Caffe Trokadero da izbori prolaz u naredni krug turnira u duelu protiv solidne ekipe Pokret Mladih. I pored ubjedljive pobjede rezultatom 5:1 u utakmici NK Iskra i Bilijar cluba BM, u korist Iskre, utakmica je dugo bila otvorena. Tek u zadnjih desetak minuta pobjednička ekipe je rezultat od 2.1 uvećala za tri gola . Sa tri gola prvo ime susreta bio je Sabit Alispahić u pobjedničkom sastavu.

Kod omladinaca Pavice su minimalno 2:1 savladale Etna Sport, dok je mnogo manje neizvjesnosti bilo u susretu omladinaca NK Iskra i NK Sport Prevent 2001, koju je Iskra dobila sa visokih 5:0.

Evo rezultata i strijelaca u obje konkurencije :

SENIORI :

Pokret Mladih – Trokadero 0:2 (strijelci : Vrco i Mešan)

Bilijar Club BM – NK Iskra 1:5 (Čeligija /Tanković,Pihura, Alispahić 3)

OMLADINCI :

Pavice – Etna Sport 2:1 (Zelkanović, Muharemović / Ramčić )

NK Iskra – NK Sport Prevent 2001 5:0 (Alkić, Alić, Hodžić 3)

U srijedu, na rasporedu su, takođe, četiri utakmice . Kod omladinaca od 19 sati igraju : ButiK Klasik i Namještaj Euroelegant . U 19,45 sastaju se : AD Špedicija – Dražev Dolac. Kod seniora od 20,30 sastaju se : AD Špedicija – Kasarna “Admir Ljubuškić-Šutak” i od 21,30 igraju : Medenik-Mecca Novi Travnik – Caffe bar Lug Vesela .

 

Izvor: bugojnosport.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/