AD Špedicija i Medenik Mecca u četvrt-finalu 20. memorijalnog turnira ‘Admir Ljubuškić-Šutak’

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U srijedu,drugog dana osmine finala na 20. memorijalnom turniru „Admir Ljubuškić-Šutak“ odigrane su četiri utakmice, po dvije u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji. Nije nedostajalo dobrih poteza, a dvije utakmice su epilog dobile izvođenjem kaznenih udaraca.

U duelu AD Špedicije i Kasarne „Admir Ljubuškić-Šutak“ nije bilo rezultatske neizvjesnosti, a pobjednik je bio poznat već nakon prvih dvadeset minuta, kada je AD Špedicija obezbijedila prednost od 5:1. Do kraja susreta postiugli su još šest , a poraženi sastrav , tek jedan , za konačnih 11:2. Druga utakmica kod seniora odlučena je izvođenjem penala. Utakmica između ekipa Medenik Mecca Novi Travnik i caffe bar Lug Vesela, nakon regularnih 40 minuta okončan je bez golova, da bi u izvođenju penala više sreće imali Novotravničani ubilježivši pobjedu rezultatom 5:3.

Kod omladinaca, Butik Klasik i Namještaj Euroelegant odigrali su u regularnom toku 1:1, a prolaz u četvrtfinale boljim izvođenjem penala obezbijedio je Namještaj Euroelegant sa konačnih 5:3. U drugoj utakmici kod omladinaca između AD Špedicije i Dražev Doca nije bilo dilema oko pobjednika. Sa 7:0 pobijedila je AD Špedicija.

Rezultati i strijelci – SENIORI

AD Špedicija – Kasarna „Admir Ljubuškić-Šutak“ 11:2(Milanović 3, Kovač, Smajlović, Sučić, Došlić 3, Gvozden 2/Karalić, Haskić)

Medenik Mecca N. Travnik – Caffe bar Lug Vesela 0:0- 5:3 (strijelci iz penala: M.Skopljak, Demirović, El. Turić, S. Skopljak i Grižić/ Ćolić, Ma. Maroš, Mi. Maroš).

OMLADINCI :

Butic Classic – Namještaj Euroelegant 1:1 – 3:5 (Ćolić /Čizmo , penali : Husić/Terzić, Sijamija, Čizmo, Magrdžija)

U četvrtak, su na rasporedu, takođe, četiri utakmice, prve dvije odigrat će omladinci. U 19 sati sastaju se : Četvorka Donji Vakuf – Caffe bar Brodvej, a od 19,45 sastaju se : Zuke bend Jajce i caffe igraona ABC. Kod seniora, u 20,30 igraju : DOO Guma-Papagaj – Riko i od 21, 30 sastaju se : Caffe bar Pikadili Jajce – caffe Hills.

tekst: bugojnosport.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/