Tri igrača NK Globus Bugojno među najuspješnijim u BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Nogometna škola iz Bugojna NK Globus bilježi konstantan rast. Mališani ove škole 26.06.2017. godine odlaze na pripreme u Neum.

NK Globus ima još novih projekata koje ćemo objaviti uskoro u drugom obraćanju i želimo da se zahvalimo načelniku Hasanu Ajkuniću koji je sve ove godine podržavao NK Globus i portalu Bugojno Danas na podršci. NK Globus vrši upis novih članova kojima smo omogućili besplatnu članarinu. Napominjemo da će od 1. jula biti Dani otvorenih vrata NK Globus gdje mogu doći svi zainteresovani mladi igrači.

Tri najuspješnija igrača NK Globus su:

Selmir Pidro (1998), igrač NK globusa koji je prošao omladinski pogon, koji je se isticao od svoje generacije i svojim redovnim treninzima ostvario značajne rezultate, gdje je pozvan u akademiju Sarajeva u selekciju juniora i tu je svojim zalaganjem i radom postigao veliki uspjeh, izborio se za profesionalni ugovor za prvi tim Sarajeva. U budućnosti njegova karijera će se nastaviti dobrim rezultatom gdje će mnogi klubovi biti zainteresirani za mladog igrača Selmira Pidru.

Edd Nezirović (2003), igrač NK Globusa koji je prošao omladinski pogon do pionira i redovnim treniranjem i zalaganjem trenera Alena Kmetaša, Edd odlazi na probu u akademiju Sarajeva gdje je zadovoljio sve kriterije i ostaje u akademiji, u ligi je postigao 36 golova i proglašen najboljim strijelcem lige, nakon toga je pozvan u elitni kamp reprezentacije u Zenici gdje bilježi značajne rezultate.

 

 

Ahmed Škembić (2002), još jedan izdanak iz škole NK Globus prošao kroz kamp Nf saveza BiH za Elitne nogometaše u Zenici. Očekujemo da će uz dobar rad dostići internacionalnu klasu.

 

 

Direktor Đopa Elvedin

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o