Treći dan VIII Bugojanskog lutkarskog bijenala koji je održan u srijedu 16.09.2015.

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Jučer, trećeg dana Bijenala, održane su sve najavljene aktivnosti koje su predviđene ovogodišnjim programom: Šimo Ešić & Haris Abdagić i „Raspjevani knjigometar“ su posjetili bugojanske osnovne škole i Malu salu KSC-a. Održana je Radionica „Izrada lutaka“, predavača doc.dr.art.Rie Trdin, u sali za sastanke, dok je u Maloj sali upriličeno scensko čitanje lutkarsko-dramskog teksta „Mama 22“ studentice Džejne Avdić sa Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

U 16:00 sati, Pozorište za decu Kragujevac se predstavilo bugojanskoj publici sa predstavom „Labudovo  jezero“, po libretu Petra Iljiča Čajkovskog, a adaptaciju libreta, režiju i koreografiju potpisuje Todor Valov.
Uloge su ostvarili: Milica Redžić Vulević, Darija Nešić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Miloš Milovanović, Dubravka Đorđević i Nevena Brzaković.

Nakon odigrane predstave, u 17:00 sati je održan Okrugli sto u Maloj sali.
Od 19:30 sati, na Gradskom trgu, najmlađi posjetioci su uživali u Kolažnom programu za djecu „Lutkajmo zajedno“. Učesnici su bili: Plesni klub „Maya“ iz Travnika, La Ironija Grande- Pajaso Baltazar,  Juggling art act – Žongler Makelele, te džinovske lutke Pinokija i Crvenkapice.

Danas nas očekuju dvije predstave.

U 11:00 sati, Mini teatar Ljubljana se predstavlja najmlađoj publici sa predstavom „Pekarna Mišmaš“ u Maloj sali, a u 16:00 sati se igra predstava „Ružno pače“, Gradskog pozorišta Podgorica u Pozorišnoj dvorani Kulturno sportskog centra Bugojno.

Okrugli sto će biti održan u 17:00 sati u Maloj sali.

Od 14:00 do 16:00 sati i od 20:00 do 22:00 sata se održava Radionica „Izrada lutaka“ u sali za sastanke, predavača doc.dr.art.Rie Trdin.

U 18:00 sati će biti upriličena promocija najnovijih izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine posvećenih lutkarstvu, čiji će promotor biti Zoran Đerić.

U 19:00 sati imat ćemo priliku poslušati scensko čitanje lutkarsko-dramskog teksta „Snježna kraljica“ studentice Emine Omerović sa Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

 

Treći dan VIII Bugojanskog lutkarskog bijenala

Posted by Bugojno Danas on 16. Septembar 2015

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/