Treći dan Festivala Fedra BiH Bugojno

Foto: RTV Bugojno
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Treći dan 47. FEDRE DIS- Pozorište mladih Banja Luka odigralo je predstavu „Zakon za Gulivera“. Tekst i režiju je uradio Ognjen Bogdanović.

„Zakon za Gulivera“ je farsa, a podvrsta pozorišne igre je scenska fantazmagorija. Bogdanović je svoj tekst zasnovao na knjizi „Guliverova putovanja“, približivši ga balkanskom području i vremenu u kojem živimo. Predstava je rađena za odraslu i svjesnu publiku i igra se na jezicima liliputanskog naroda i jezicima naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine.

„Originalnim autorskim čitanjem poznatog djela, sarkazmom i glumački vještim načinom predstava  aktuelizuje društvene teme, kritikujući odnose vlasti i naroda, pojedinca i društva…“ – kažu iz banjalučkog pozorišta.

Predstava isijava mladalačkom vedrinom i energijom.

Večeras je na programu Pozorište Travnik sa predstavom „F.K.P.“, dok je u jutarnjem terminu za najmlađe DP Eko Art odigrana predstava „Žabac i stranac“.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/