Trebinje u svome stilu oduševilo publiku festivala FEDRA

# https://www.zekataxi.com/

Predstava „Sluge“, prema drami „Služavke“, Žan Žene, u režiji i adaptaciji Željka Miloševića i glumcima Gradskog pozorišta Trebinje u petoj noći takmičarskog programa festivala Fedra.

Trebinjci se prvi put ovom predstavom predstavljaju publici u Bugojnu. Dobro poznata ekipa jer su nekoliko predstava radili u koprodukciji sa Teatrom Fedra iz Bugojna, posebno treba izdvojiti predstavu „Čekajuću Marčela“, koja je imala veliki broj igranja.

Predstava „Sluge“ obrađuje temu zla u današnjem vremenu, sa čim je ono povezano, koliko čovjek osjeća potrebu za zlom i koliko se s njim može identifikovati. To je komad koji govori i o zamjeni identiteta kod glavnih aktera-sluga. Predstavom se pokušala napraviti paralela između vemena kada je nastajao tekst i današnjice.

U predstavi igraju Vesna Đurić, Darko Kurtović i Jefimija Ot, autor muzike Božidar Bobo Vučur, tehnička podrška Mitar Milićević.

Već je peti dan festivala u Bugojnu, ovaj najstariji teatarski festival u Bosni i Hercegovini i ove godine je dosegao sva očekivanja kako publike, tako i organizatora KSC-a u Bugojnu. Od prvog dana i predstave Teatra Fedra, pa zatim Studentskog pozorišta Pale koji su prvi put na festivalau Fedra, zatim Totala iz Visokog, jednog predivnog pozorišta iz Gradnića malog mjesta iz Hercegovine, te našim Trebinjcima završio je peti dan festivala.

Šesti dan na festivalu teatarski amaterizam iz Živinica. U Bugojno stižu sa predstavom „Potjera“, prema tekstu Zlatka Jugovića u režiji Suad Avdagić i Murat Hasanagić. Publika ovu predstavu može pogledati od 20,30 časova u Pozorišnoj dvorani KSC-a u Bugojnu.

Ostale informacije pronađite na stranici KSC-a, facebook stranici, Instagram profilu Teatra Fedra, te facebook stranici Teatra Fedra.

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o