Tokom vikenda u Bugojnu provedena kontrola rada ugostiteljskih objekata

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Tokom proteklog vikenda nastavljeno je sa provođenjem pojačanih mjera sigurnosti, a bilo je angažovano više organizacionih jedinica Uprave policije –Sektor kriminalističke policije, Jedinca za specijalističku podršku, Jedinica za javni red i mir i operativno-taktičku podršku, policijske stanice i uprave.  

Aktivnosti su provođene u dva pravca – kontrola rada ugostiteljskih objekata, te pojačana kontrola saobraćaja s ciljem sankcionisanja višestrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Kontrola rada ugostiteljskih objekata vršena je na području Bugojna, koja je provedena u saradnji sa kantonalnim inspekcijskim organima ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona.

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja su isključena 24 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 2 osobe.

Iz saobraćaja je isključeno i 10 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 360 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 95 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole saobraćaja privremeno je oduzeto 5 vozila, a radi se o vozilima Golf V, Citroen, Audi i 2 BMW-a, čiji su vozači za ranije počinjene prekršaje imaju veći iznos neplaćenih novčanih kazni, a zatečeni su u teškim saobraćajnim prekršajima – vožnja pod dejstvom alkohola, bez vozačke dozvole ili neregistrovanim vozilom. U Travniku je oduzet motocikl, čiji maloljetni vozač nije imao položen vozački ispit ni potrebnu dokumentaciju o vlasništvu i registraciji motocikla.

            URED KOMESARA

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o