OO HDZ BIH BUGOJNO: Priopćenje za javnost

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Priopćenje za javnost

Imenovanje Nisveta Gasala, upravitelja zloglasnog logora «Stadion» koji je pravomoćno osuđen za ratni zločin pred Sudom BiH, na funkciju koordinatora za sport i upravljanje sportskom dvoranom u Kulturno sportskom centru Bugojno, čiji je osnivač općina Bugojno, krajnje je licemjeran i podmukao čin koji za cilj ima još jednom pokazati svim Hrvatima i ostalim građanima u Bugojnu da je veličanje ratnih zločinaca ne samo dobro nego i poželjno ponašanje.

Nije izgleda dovoljno što su Hrvati protjerani iz svojih domova, marginalizirani i što ne mogu dobiti ravnopravnu priliku za zaposlenje u javnim poduzećima nego im treba uzeti i ono malo dostojanstva i za rukovoditelja u jednoj javnoj instituciji imenovati čovjeka pod čijim je zapovijedanjem iz logora Stadion nestalo 13 osoba za čijim se posmrtnim ostacima još uvijek traga.

Umjesto da se aktivno i institucionalno radi na procesima suočavanja s prošlošću i da se učine napori za pronalaženje posmrtnih ostataka 19 nestalih logoraša koji se i danas vode kao nestali te da se radi na poboljšanju pozicije Hrvata Bugojna, osobi osuđenoj za ratne zločine povjereno je obnašanje javne dužnosti.

Smatramo da 22 godine nakon rata treba imati dovoljno mudrosti i hrabrosti da se bugojanska politika aktivno posveti izgradnji mira i distancira se od politika kojih se svi trebamo stidjeti i osuditi, a ne na ovaj način ponovo graditi atmosferu međuetničkih i međureligijskih podjela, nepovjerenja i straha.

U vrijeme kada bi se trebali okrenuti prema budućnosti za naše Bugojno i kada bi se trebali boriti za bolje sutra našoj djeci te kada svim silama pokušavamo otvoriti naše Bugojno investitorima i prezentirati ga u najboljem svjetlu i istoku i zapadu, tamne sile iz prošlosti koje izgleda još uvijek upravljaju gradom vuku nas nazad i ovakvim činom još jednom dokazuju svoju nehumanu nadmoć.

OO HDZ BIH Bugojno je nemalo iznenađen ovim sramotnim potezom i poduzet će sve zakonom propisane mjere da se ovo imenovanje spriječi. Očekujemo od ljudi koji su izabrani na pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj te političkoj vlasti na svim razinama provođenje politike mira, poštovanja i suživota, uvažavanje volje svojih birača i zaustavljanje ovog krajnje bezobraznog i podmuklog imenovanja kako ne bi došlo do narušavanja svega dobroga što smo posljednjih godina gradili.

OO HDZ BIH BUGOJNO

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/