TIFBU: Sutra u Bugojnu monodrama “Rod i dom”, u izvedbi Irfana Kasumovića, teatar Kabare Tuzla

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

TIFBU scena će ovog petka, 10.11.2017. godine, u Maloj Sali KSC-a u Bugojnu od 20 časova ugostiti monodramu „Rod i dom“, Teatra Kabare Tuzla, a u izvedbi Irfana Kasumovića.

“Rod i dom” Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića je drama koja kroz komične situacije, običaje i tradiciju priča tragičnu ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata. Život i priča Sanije i Arslana sadrži niz komičnih, životnih i tragičnih slika koje sigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.  A, usput, ne možemo da ne istaknemo, da je „Rod i dom“ proglašena za najbolju predstavu na Festivalu monodrame – Teatarfest “Petar Kočić” Banja Luka 2017.

TIFBU je sam po sebi pokretanje i zimsko trajno zbivanje. To je jedna trajna zimska radnja koja golica uzbuđenje, razmišljanje i osjećaj.

Zato je ovogodišnji slogan TIFBU festivala TRAŽIMO SUŠTINU…

Kroz umjetnost, a da ne bude nametnuto ili ispričano, već da svi zajedno osjećajući umjetnost pronađemo suštinu nečeg, naprimjer jednog dana.

U vrtlogu tamno-sivog vremena TIFBU je sunčana dolina u ova tri mjeseca i zato pronađite svoje mjesto u Malo sali i budite dio ovogodišnjeg TIFBU festivala, jer lijepo se sjećati i nasmijanih tmurnih dana.

TIFBU, kao društveno odgovorni festival, je i dio akcije #movember,  tako da je u mjesecu novembru za sve brkate dječake, momke i muškarce ulaz na predstave besplatan.

Tražimo suštinu…

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/