TIFBU 2015 dio Božićnog sajma u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Bugojno je pravi mali raj za sve one koji vole pozorište, koji vole druženje i uživanje. TIFBU je posebna priča, TIFBU je najbolji način da provedete zimske dane. Festival koji okuplja fenomenalne predstave, festival koji traje za publiku.

Ovu sedmicu ćemo završiti sa komedijom.Tačnije 20.12.2015 godine, u sali Hrvatskog doma u Bugojnu, biće upriličena predstava pod nazivom „Rodijaci“. Ova predstava je dio Božićnog sajma Tako da se TIFBU 2015 isprepliće sa ovim događajem koji organizuje Ogranak matice hrvatske Bugojno.

Na duhovit način potanko oslikava teško poslijeratno vrijeme, sudbonosne događaje iz gastarbajterskog života. Miloševu komediju režirao je prvak drame HNK Mostar, Velimir Pščeničnik Njirić koji uz kolegu Miru Barnjaka i glumi u Rodijacima. Sudbine dvojice Duvanjaka na gastarbajterskom radu u Njemačkoj i danas su jednako aktuelne.

Ove sedmice nam gostuju mladi glumci iz Banja Luke. Predstava “LUDNICA” je premijeru imala 2013 godine. Radnja je smještena u psihijatrijsku kliniku kojom upravlja glavna medicinska sestra. Ova komedija nema klasični zaplet, tako da njenu dramsku formu čine šarolikosti likova koje igraju pacijenti, koji su “dobrovoljno došli da se liječe”.

U predstavi igraju Aleksandar Ševo, Branko Lošić, Jovana Tanasić, Darko Grbić, Minja Glišić , Radenka Ševa, režiju potpisuje Vladimir Đorđević.

Predstava je na repertoaru u petak  18.12.2015 godine, sa početkom od 20:00 H

DOĐITE I VI DA SE DOBROVOLJNO LIJEČIMO…

TIFBU nema granica, TIFBU je naš ponos i mi ćemo nastaviti da ispunjavamo dušu našoj publici. Dođite da zajedno slavimo pozorište, navode iz PR tima festivala.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o