Odgovorite ljudima: Zašto šute u Sportskom savezu Općine Bugojno?

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Krajem januara, tačnije 28-tog, u Kristalnoj sali Općine Bugojno biti će održana manifestacija Izbor najboljeg sportiste Općine Bugojno za 2015.godinu.

Kako je jučer objavila službena stranica Sportskog saveza Općine Bugojno, na  posljednjoj sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza Općine Bugojno održanog 7. decembra donesena je odluka o organizaciji tradicionalne manifestacije izbora najboljih sportista našeg grada za 2015. godinu.

U nastavku se navodi da je izabran i stručni žiri u sastavu: Nijaz Jusufspahić, predsjednik Žirija, te članovi Rade Marjanović, Adnan Sarajlić, Dževad Brčić, Hamza Malbašić, Nedžad Jusić i Azam Mandžić.

Nedugo poslije objavljivanja ove informacije u našu redakciju javio se Hamza Malbašić, trener Teakwondo kluba Bugojno,  koji nam je dostavio Zahtjev o razrješenju iz komisije, a svim članovima komisije poželio uspješan rad.

Malbašić je u obrazloženju svoje odluke istakao da je informaciju o tome da je imenovan u komisiju saznao gostujući na RTV Bugojno, što je još jedan zaista čudan potez čelnika saveza. A blago rečeno čudnih  poteza od ove organizacije je zaista jako puno.

Npr. na sjednici Upravnog odbora predsjednik Saveza Nedžad Šečić poručio je  da se imena članova komisije  kao i sve ostale informacije o aktivnostima objavljuju samo na službenoj stranici Saveza, jednom lokalnom portalu i RTV Bugojno. Također, Šečić je istakao da portal Bugojno-danas i njihovi novinari ni u kojem slučaju ne smiju biti dio ove manifestacije.

Šečić u trenutku svog  govora vjerovatno nije znao da naš portal te naši  novinari ni u najgorem snu nisu planirali  biti dio manifestacije koja je već godinama pod velikim sumnjama javnosti i sportista, a svi oni koji istu ne podržavaju na Šečićev način vrlo brzo su ocijenjeni kao neprijatelji bugojanskog sporta. Za razliku od drugih svoju profesiju cijenimo jako mnogo, te nam Šečićeve novčane ponude o pružanju podršku Savezu koje smo dobijali na razno razne načine govore s kakvim zapravo sportskim (ne) radnicima imamo posla.

Ne želeći uopće ulaziti u bilo kakva prepucavanja sa ljudima veoma niskih moralnih i ljudskih  vrijednosti,  postaviti ćemo im samo šest pitanja i zbog velikog zanimanja javnosti u gradu zatražiti hitne odgovore:

  1. Zašto Sportski savez Općine Bugojno već deset godina nije održao Skupštinu?
  2. Na koji način se vrši raspodjela novca prema klubovima, ko su privilegovani i zašto Savez ne objavi finansijski izvještaj za kraj godine?
  3. Po kojim kriterijima su odabrani članovi žirija za ovogodišnju manifestaciju ?
  4. Zašto u Sportskom savezu , kao i ovogodišnjem stručnom žiriju nema istaknutih sportskih radnika koji su rođeni u našem gradu?
  5. Zašto se u stručnom žiriju nalaze dva pojedinca iz istog kluba, dok neki drugi klubovi nemaju nijednog predstavnika?
  6. Zašto predsjedniče Šečiću već mjesecima izbjegavate dati intervju za naš portal i dati odgovore na pitanja koja ćemo vam postaviti u ime građana Bugojna i svih sportista našeg grada?
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/