Teška saobraćajna nesreća na autoputu u Sloveniji: Sudarilo se oko 70 automobila (FOTO)

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Jedan državljanin BiH sa mjestom prebivališta u Sloveniji smrtno je stradao u lančanom sudaru na primorskom auto-putu u Sloveniji, potvrđeno je Srni iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva Nebojša Regoje rekao je da je Ambasada BiH u Sloveniji dobila ovu zvaničnu informaciju od Generalne policijske uprave MUP-a Slovenije.

Ambasada BiH će u narednim danima pružiti neophodnu pomoć porodici nastradalog, te ostati u kontaktu sa zvaničnim organima kako bi, eventualno, dobili informacije o drugim državljanima BiH koji su bili učesnici udesa.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 14 sati kada se sudarilo oko 70 vozila, uključujući četiri kamiona i autobus. Sudar se dogodio na primorskom auto-putu, između čvorova Senožeče i Nanos u pravcu Ljubljane.

Prema najnovijim podacima, u nesreći je poginulo četvoro ljudi, oko 30 je povrijeđeno.

To je najteža do sada nesreća u Sloveniji prema broju vozila.

slovenija-udes

slovenija-udes-1

oslobodjenje.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o