BUGOJNO: Sportisti godine Dalila Ivković i Amel Novalić

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U Bugojnu je održan  18. poslijeratni izbor najboljih sportskih ekipe i pojedinaca Bugojna za 2015. godinu.Organizator je bio općinski Sportski savez.  Dodijeljene su nagrade u 14 kategorija. Ukupno su nagrađena 53 sportista, sportska radnika i trenera, te osam ekipa.

Epitet najboljih sportista Bugojna za prošlu godinu ponijeli su Dalila Ivković, članica Kluba borilačkih sportova Iskra i Amel Novalić, član Taekwondo kluba Bugojno. Oni su na ovaj način drugu godinu uzastopno ponijeli epitet najuspješnijih sportsita Bugojna. Iz kolektivnih sportova epitet najboljih ponijeli su Katarina Žulj , Ženski rukometni klub Iskra i Safet Kmetaš , Nogometni klub Iskra. Najbolje ekipe Bugojna za 2015. godinu su : ženski i muški rukometni klubovi Iskra.

Najbolji juniori su : Maid Jusić (Taekwondo klub Bugojno) i Mersima Mešić (Ženski nogometni klub Iskra). Najbolji muški klub u ovoj kategoriji je Karate klub Futura. Kod kadeta najbolji su : Ubejd Dževahirić (taekwondo klub Bugojno) i Fatima Muratović (Karate klub Futura).Najbolje kadetske ekipe su : NK Iskra i KK Futura. Najuspješniji pioniri su : Armin Ljubunčić (Karate klub Bugojno) i Sara Pidro (Taekwondo klub Bugojno), a najbolja pionirska ekipa je Kata tim Karate kluba Bugojno. Najbolji predpioniri su : Adin Tihak (KK Bugojno) i Merima Karadža (Klub borilačkih sportova Iskra), dok je za najbolju predpionirsku ekipa izabran NK Sport Prevent Bugojno.

Najbolja ekipa u kategoriji sportista sa tjelesnim oštečenjem je Klub sjedeće odbojke Iskra, a pojedinac Nihad Ohran, član Šahovskog kluba Iskra. Treneri godine su : Nesib Redžić (KK Futura) i Hamza Malbašić(Taekwondo klub Bugojno).  Sportski radnik godine je Emsada Batić (Planinarsko društvo Koprivnica), dok je epitet sportskog novinara ponio Azam Mandžić.

Dodijeljene su i četiri Plakete Sportskog saveza Bugojno. Zlatne plakete dobili su : Rašid Tihak (KK Bugojno) i Ženski rukometni klub Iskra. Srebrna plaketa dodijeljena je dr. Senadu Karadži iz ŽNK Iskra a bronzana  plaketa uručena je rukometnom radniku Robertu Alibegoviću.  Posebna priznanja za razvoj sporta u Bugojnu dobili su : Osman Bambur(nogomet), Miroslav Kozina (rukomet),Džejlan Kaltak(rukomet i taekwondo), Ema Cetin (karate i ženski nogomet), Edina Haračić (stoni tenis). Dodijeljene su i diplome najmlađim sportistima.

Autor: Az. M.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/