Telemach osigurao porodici Muratspahić krov nad glavom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Kompanija Telemach velikodušno je donirala 3.000 KM porodici Muratspahić iz Bugojna, čijih je 11 članova polovinom aprila ostalo bez krova nad glavom. Podsjetimo, u požaru koji se desio u bugojanskom naselju Glavice u potpunosti je izgorjela kuća Mahmuta Muratspahića.

Bez krova nad glavom ostala su tri domaćinstva s ukupno jedanaest članova, od kojih petero djece. Sudbina ove porodice potresla je cijelu državu, a kompanija Telemach blagovremeno se uključila u akciju pomoći, te je finansijskim sredstvima omogućila da ova porodica u rekordnom roku ponovo dobije dom u koji će se useliti tokom ove godine. Donaciju od 3.000 KM Mahmutu Muratspahiću su uručili PR koordinator Telemach-a, Edina Kurić Zorlak i rukovodilac poslovne prodaje Telemach-a, Enis Džihanić.

” Hvala dobrim ljudima. Hvala kompaniji Telemach. Zahvaljujući ovoj donaciji moja porodica ima realna očekivanja da će se radovi na novoj kući završiti tokom ove godine, odnosno da ćemo se useliti prije zime. Ova donacija je samo dokaz koliko je menadžment Telemach-a socijalno osviješten prema populaciji ljudi u ovoj zemlji kojoj je pomoć neophodna da bi preživjeli. Moja porodica bi bez pomoći Telemach-a još uvijek bila na ulici” – kazao je Mahmut Muratspahić, čija je kuća u potpunosti izgorjela u aprilskom požaru u naselju Glavice u Bugojnu.

Kompanija Telemach najveći je domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije, usluge širokopojasnog interneta u BiH, te najveći alternativni pružatelj usluge fiksne telefonije na području BiH. Kao društveno odgovorna kompanija, već godinama pomaže i ulaže u razvoj lokalne zajednice, bh. kulturu i sport, te socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Telemach

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/