Promovisana zbirka učenika bugojanske Gimnazije

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Sinoć je u Kristalnoj sali Općine promovisana nova zbirka učenika bugojanske Gimnazije.

Zbirka “Novo svjetlo riječi islike” štampana je nakon dvanaestogodišnje pauze, a svoje radove u njoj je objavilo 15 gimnazijalaca.

Zbirka su priredili profesor Viktor Dundović i diplomirani komparativista književnosti i bibliotekar Edin Topčić, u saradnji sa Zavičajnim klubom i Bibliotečkom sekcijom Gimnazije, a sadrži kratke priče i fotografije učenika svih razreda Gimnazije. Ovom prilikom prof. Dundović je naglasio kako je Gimnazija Bugojno prvu zbirku učeničkih radova štampala još 1999. godine, a da su u zbirki “Novo svjetlo riječi i slike” zastupljene pripovijetke, kratke priče, pjesme i fotografije učenika.

Prisutnima se obratio i načelnik Hasan Ajkunić istakavši da je ova promocija jedan od sadržaja kojim se obilježava Dan Općine, te da je Bugojno bilo i ostalo grad mladosti.

U ovoj zbirki svoje radove su objavili učenici: Armin Fuka, Ajna Karadža, Dženana Zulum, Evel Šabić, Almedin Magrdžija, Aldin Bašić, Nejra Dlakić, Belma Hozić, Edina Redžić, Amar Ćatić, Lejla Čusto, Ema Ridžal, Maida Mašić, Ajna Morić i Sumejja Terzić.

Pripreme za sedmu po redu zbirku učenika bugojanske Gimnazije trajale su godinu dana, a štampana je u štampariji “Grafika”, u skromnom tiražu od 200 primjeraka.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/