Takmičari karate kluba FUTURA Bugojno odbranili 2 titule prvaka BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Banja Luka je u nedjelju 22.11.2015.godine bila domaćin Državnog karate prvenstva za kadete , juniore i seniore koje je u organizaciji Karate saveza BiH održano u dvorani Borik.

Na prvenstvu su učestvovala 62 karate kluba i 450  takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Odličan nastup na Državnom karate prvenstvu u Banja Luci zabilježili su takmičari karate kluba Futura Bugojno koji su uspješno odbranili dva naslova prvaka BiH te osvojili još jednu titulu prvaka BiH za 2015 godinu.

U ekipnoj konkurenciji u disciplini kate za juniore najuspješnija je bila juniorska ekipa karate kluba Futura koja je odbranila titulu prvaka BiH za koju su nastupili: Emrah Bostandžija, Anes Fazlibegović i Faruk Gurbeta.

U pojedinačnoj konkurenciji titulu prvaka BiH odbranio je Muharem Kukić koji je bio najbolji takmičar u disciplini borbe za seniore u kategoriji – 60 kg.

Zlatnu medalju i titulu prvaka BiH za 2015 godinu osvojila je i seniorska ekipa karate kluba Futura Bugojno za koju su nastupili : Enaid Redžić , Muharem Kukić i Emrah Bostandžija.

Bronzanu medalju za karate klub Futura Bugojno na prvenstvu u Banja Luci osvojio je Emrah Bostandžija koji je nastupio u borbama za juniore u kategoriji – 76 kg.

Solidan nastup na Državnom karate prvenstvu BiH u disciplini borbe u pojedinačnoj konkurenciji zabilježili su i Futurini kadeti : Ivan Krajina i Zvonimir Zelić koji su bili uspješni do borbe za medalju.

Uoči Državnog prvenstva u Banja Luci je 20 i 21.11.2015.godine održan Licencni sudijski seminar za sudije entitetskih karate saveza (KS F BiH i KS RS) koji je realizovala stručna komisija Evropske karate federacije (EKF).

Od ukupno 95 sudija koji su učestvovali na Licencnom sudijskom seminaru u najviša sudijska zvanja, Državni karate sudija za borbe i kate (Referee),  promovisano je ukupno 25 karate sudija iz oba entitetska karate saveza. među kojima su i karate sudije iz Bugojna : Gasal Nisvet , Almir Bašić i Aid Redžić , dok je Dalila Ivković dobila licencu Kantonalnog karate sudije za borbe i kate.

 

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o