BUGOJANAC PREPOLOVIO KIWI: Kad je pogledao ostao je bez teksta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se obilježava Dan državnosti…

Iako se svuda u zemlji ne priznaje i kao državni praznik, 25.11. je jedan od najznačajnijih datuma iz prošlosti zemlje, jer je baš na taj dan, 25.11.1943. godine, održano poznato zasjedanje ZAVNOBiH-a, ratne antifašističke skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj su, između ostalog, potvrđene i granice BiH, kasnije verifikovane i na zasjedanju AVNOJ-a. U suštini, to su i današnje granice Bosne i Hercegovine.

U ovom kontekstu zanimljiva je priča koju baš na današnji dan donosi sarajevski Dnevni avaz. Portal ovog lista, naime, prenosi fotografiju jednog čitaoca iz Bugojna koji je `ostao bez teksta` kada je prepolovio jedan kiwi.

U srcu ovog i kod nas sve manje egzotičnog voća pojavili su se, kako možete vidjeti na priloženoj fotografiji, obrisi državnih granica Bosne i Hercegovine.

Zaista zanimljivo, zar ne!?

Kivi-mapa-BiH1

doznajemo.com

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o