Tahir Alibegović na raspravi o nacrtu Budžeta: Neki dobijaju velika sredstva, a danas ih ovdje nema

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je u Kristalnoj sali  općine Bugojno održana Javna rasprava  o Nacrtu Budžeta Općine Bugojno za 2016.godinu  i Nacrtu Odluke  o izvršavanju Budžeta Općine Bugojno za 2016.godinu. Ne baš veliki broj predstavnika javnih ustanova, preduzeća, brojnih udruženja i građana pojavio se na Javnoj raspravi, a neki su iznijeli i svoje prijedloge koji su  odnosili na povećanja sredstava koja su im potreban za njihov rad u 2016.godini.

Raspravi je prisutvao i načelnik Hasan Ajkunić, Predsjedavajuća Općinskog vijeća Bugojno Greta Kuna (HDZ), a od vijećnika prisutni su bili samo zamjenik predsjedavajuće Naim Basara (SDA) i vijećnica SDP-a Bugojno Irhana Čajdin. Posebno zanimljivo bilo je izlaganje Tahir  Alibegović, predsjednik MDD “Merhamet” Bugojno.

–          Pored svih obaveza koje imamo nama ne ostaje maltene ništa za rad. Mnogi svake godine dobiju novčana sredstava, a Merhametu se maltene ništa ne prebaciva. Ja ne vidim ovdje mnoge koji imaju ta sredstva na računima i redovno im dolaze ali ih nema ovdje na raspravi. Ja neću da ih imenujem i svake godine je tako. Neki imaju po 25.000-30.000 KM godišnje pa se pitam da li oni šalju pravdanja za ta sredstva, pitao je Alibegović.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/