Taekwondo klub Bugojno uspješno okončao sezonu

http://preventlabs.ba/

U subotu 15. decembra 2018. godine u organizaciji Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo u dvorani Ramz Salčin održano je najveće međunarodno takmičenje pod nazivom Sarajevo open 2018. Takmičenje je održano za sve uzraste na 8 borilišta, a učešće je uzelo 676 takmičrara iz 61 kluba iz 7 zemalja. 

Taekwondo klub Bugojno je nastupio sa 14 takmičara,a 11 njih je uspjelo osvojiti medalju. Zlatne medalje osvojili su: Velid Pidro i Ajna Mulahusić. Srebrne medalje osvojili su: Amina Abdibegović, Zejd Ivković, Faris Jusić, Alena Pavić, Merhunisa Softić, Velid Čusto i Armin Kulaš. Bronzane medalje osvojili su Nidal Mašić i Sara Pidro. ZaTKD Bugojno nastupili su još i Šadija Mašić, Leon Skenderović i Ensar Čusto. Sudijski tim iz Bugojna bili su: Rijad Gazić i Azem Basarić. Trener ekipe bio je Amel Novalić, a delegat takmičenja Hamza Malbašić.

Taekwondo klub Bugojno ekipno je zauzeo 4 mjesto , a seniorima 3. mjesto od ukupno 61 kluba. U nastavku klub priprema polaganje za više pojaseve kao i učešće na manifestaciji Izbor sportiste za 2018. godinu.

http://bit.ly/BingoMartII https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/