TA „Lambada“ šesta na takmičenju „Turkish Airlines Bowling“

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Ekipa Turističke agencije „Lambada“ iz našeg grada već drugu godinu učestvuje na takmičenju “Turkish Airlines Bowling“, koje od 2012. godine uspješno organizuje ova prestižna evropska aviokompanija.

Predstavljajući BiH na ovom takmičenju ekipa “Lambade” lani je zauzela sedmo mjesto. Ove godine bili su šesti što je, uzme li se u obzir broj učesnika i veoma jaka konkurencija, izuzetan uspjeh.

Finalnom takmičenju u Istanbulu prije nekoliko dana prethodile su kvalifikacije koje su održane u više od trideset zemalja, na više od sedamdeset destinacija, koje su iskazale interes da budu dio ovog, za turizam i sve one koji se njime bave, veoma važnog događaja.

-Mi smo već drugu godinu zaredom jedna od 25 ekipa koja predstavlja našu zemlju, naš grad, i našu agenciju na prestižnom takmičenju, čije se finale održava u Istanbulu. Učestvovali su članovi 37 ekipa, koji su stigli iz cijelog svijeta. Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatom, kaže Amel Fazlibegović, jedan od članova ekipe „Lambada” na takmičenju “Turkish Airlines Bowling”.

Cilj je bio, dodaje, da se nađu među prvih deset ekipa, što im je, nakon uloženog truda i napornih priprema, i pošlo za rukom.

-Uz brojne pogodnosti, koje ćemo kasnije moći iskoristiti u turističkoj ponudi naše agencije, nagrađeni smo kartama za Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj. Prva tri mjesta na takmičenju pripalo je ekipama Azerbejdžana, Finske i Turske, naglasio je.

Po riječima Emira Kurtovića, cilj takmičenja je spajanje turističkih agencija koje sarađuju s aviokompanijom “Turkish Airlines” kroz sport za koji se pokazalo da, na najbolji način, uspostavlja komunikaciju među ljudima i poslovnim partnerima.

-Generalno, ono što je bilo dobro za cjelokupno okupljanje u Istanbulu jeste to što su na istom mjestu bile agencije iz čitave Evrope. Takmičenje jeste bilo zabavnog karaktera, ali smo u međusobnoj komunikaciji razmijenili kontakte sa velikim brojem tih agencija što ćemo, naravno, da uvrstimo u našu buduću ponudu. Nama, kao ekipi, najviše se svidjela posvećenost detaljima „Turkish Airlines“ svim svojim partnerima i agencijama, kroz taj marketinški segment. Naime, od samog početka pa sve do kraja drže vas blizu sebi i vi se, nakon toga, ne možete da ne osjećate zahvalno, i ne možete da, jednostavno, u svom budućem poslovanju izuzmete njih kao partnere u avioprijevozu tako da, ono što smo imali s njima prošlih godina, imat ćemo i idućih, ističe Kurtović.

Uz Amela Fazlibegovića i Emira Kurtovića, u ekipi „Lambade“ bio je i Bugojanac Emir Gafurović. Sva trojica vjeruju da će, nakon dosadašnjih iskustava, i iduće godine učestvovati na „Turkish Airlines Bowlingu“. Nakon osvajanja sedmog mjesta 2015. godine, i ovogodišnjeg odličnog šestog mjesta, nadaju se postizanju još boljeg rezultata.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/