Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ i Bit Alijansa potpisali memorandum o međusobnoj saradnji

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

S ciljem unapređenja poslovnog okruženja i jačanja obrazovne strukture i programa, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ i Bit Alijansa su u petak, 8. juna potpisali memorandum o međusobnoj saradnji. Memorandum su potpisali rektor Sveučilište/Univerziteta „Vitez“, prof. dr Mirko Puljić i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.

Kroz unapređenje obrazovne strukture te realizovanjeaktivnosti uvođenja novih studijskih programa iz oblasti IT-a, realizaciji projekata s ciljem razvoja nauke i struke i jačanja aktivnosti koje podržavaju obrazovanje u IT-u potpisnice sporazuma nastojat će uticati na smanjenje deficita IT stručnog kadra, jednog od gorućih problema softverske industrije u Bosni i Herzegovini.

Kao vodeće udruženje kompanija koje djeluju u okviru softverske industrije u Bosni i Hecegovini, Bit Alijansa zajedno sa kompanijama-članicama i partnerskim institucijama radi na kreiranju novih prilika za edukacije u ovoj oblasti s ciljem da se softverska industrija pozicionira na vodeće mjesto u poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini.

„Izuzetno nas raduje činjenica da ćemo u narednom periodu realizovati aktivnosti zajedno sa Sveučilištem/Univerzitetom „Vitez“ te mladima omogućiti konkretne obrazovne programe s ciljem da ih pozovemo da iskoriste prilike i potencijale koje softverska industrija nudi. Mogućnosti i prilika u ovoj industriji ima mnogo, važno ih je kanalisatiu pravom smjeru, a zajedno sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini, Bit Alijansa to može učiniti.“, istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

PR Služba Sveučilišta

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/