Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ i Bit Alijansa potpisali memorandum o međusobnoj saradnji

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi https://www.bugojno-danas.info/bugojno-prodaju-se-stanovi-na-veoma-atraktivnoj-lokaciji/

S ciljem unapređenja poslovnog okruženja i jačanja obrazovne strukture i programa, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ i Bit Alijansa su u petak, 8. juna potpisali memorandum o međusobnoj saradnji. Memorandum su potpisali rektor Sveučilište/Univerziteta „Vitez“, prof. dr Mirko Puljić i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.

Kroz unapređenje obrazovne strukture te realizovanjeaktivnosti uvođenja novih studijskih programa iz oblasti IT-a, realizaciji projekata s ciljem razvoja nauke i struke i jačanja aktivnosti koje podržavaju obrazovanje u IT-u potpisnice sporazuma nastojat će uticati na smanjenje deficita IT stručnog kadra, jednog od gorućih problema softverske industrije u Bosni i Herzegovini.

Kao vodeće udruženje kompanija koje djeluju u okviru softverske industrije u Bosni i Hecegovini, Bit Alijansa zajedno sa kompanijama-članicama i partnerskim institucijama radi na kreiranju novih prilika za edukacije u ovoj oblasti s ciljem da se softverska industrija pozicionira na vodeće mjesto u poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini.

„Izuzetno nas raduje činjenica da ćemo u narednom periodu realizovati aktivnosti zajedno sa Sveučilištem/Univerzitetom „Vitez“ te mladima omogućiti konkretne obrazovne programe s ciljem da ih pozovemo da iskoriste prilike i potencijale koje softverska industrija nudi. Mogućnosti i prilika u ovoj industriji ima mnogo, važno ih je kanalisatiu pravom smjeru, a zajedno sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini, Bit Alijansa to može učiniti.“, istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

PR Služba Sveučilišta

https://www.bingotuzla.ba/2019/01/17/kataloska-akcija-17-1-27-1-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/