NAPIŠITE JAVNO: Da li će hladnjačari uništiti malinarstvo i koje hladnjače trenutno blokiraju otkup?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Vijest dana koja je potresla malinarstvo širom BiH je blokiranje otkupa malina i manjak gajbi. Proizvođači su ogorčeni i razočarani, neki čak uništavaju svoje maline te se prestaju baviti malinarstvom, ističu na jednoj Facebook grupi vezanoj za proizvodnju maline.

Maline propadaju proizvođačima iako ne znaju još uvijek koja će cijena otkupa biti jer pojedini hladnjačari ne žele otkupljivati maline iz njima poznatih razloga. Napišite u komentar koje su to hladnjače.

Kontaktirali smo najveće bugojanske otkupljivače H&H Fruit – Bugojno i Frozen Berries Bugojno gdje su nam kazali kako kod njih otkup ide bez ikakvih problema i normalnim tokom.

Kako saznajemo sa terena, pojedini malinari ubranu malinu daju drugim otkupljivačima i za 1 KM po kilogramu kako ne bi propala, ali se ne može otkupiti bez ugovora sa tim otkupljivačima.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o