Svečana akademija u povodu Dana nezavisnosti BiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon intoniranja državne himne i podsjećanja na značaj referenduma, proglašenja nezavisnosti BiH, ali i posljedica rata, velikom broju prisutnih obratila se Greta Kuna, predsjedavajuća OV Bugojno te naglasila da nam nezavisnost niko nije poklonio već smo to sami sebi odabrali.

-Mi smo odabrali i euro-atlantski put da budemo još bliže civiliziranim državama u Evropi kojoj i sami pripadamo i poviješću i znanošću i prostorno, a mi smo taj put popodili našom neovisnošću. Čestitam vam Dan neovisnosti naše države – istakla je Greta Kuna, predsjedavajuća OV Bugojno.

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić istakao je da nakon 24 godine možemo reći da buduće generacije imaju temelje nezavisnosti koje smo sami postavili i za koje smo se izbori uz brojna stradanja. – Medjunarodna zajednica je mogla 1992. godine spriječiti ratna razaranja na području BiH, ali se nije uključila, nije stala na stranu Bosanaca i Hercegovaca već je dopustila da se desi agresija. Naša obaveza je da čuvamo našu lokalnu zajednicu i jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu. Nakon 24 godine od proglašenja nezavisnosti možemo reći da imamo državu za sva tri konstitutivna naroda i sve ostale koji žive u našoj Bosni i Hercegovini – istakao je načelnik Ajkunić.

Načelnik Ajkunić osvrnuo se i na razvoj Bugojna kojeg u budućnosti vidi medju 10 najrazvijenijih gradova U BiH, te svim patriotima čestitao Dan nezavisnosti BiH. Za ovu priliku poseban program pripremili su: Teatar “FEDRA”, Osnovna muzička škola Bugojno, Vokalni ansambl Bugojno, Gradski hor Bugojno, Ženski vokalni ansambl HKD “Napredak” Bugojno i Tamburaški sastav “Zlatne žice” HKD Napredak Bugojno.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/