Svaki drugi građanin želi napustiti Bugojno! Kako promijeniti takvo razmišljanje?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Portal Bugojno Danas je na svojoj Facebook stranici napravio anketu sa pitanjem “Da li planirate napustiti Bugojno kada prođe Korona? Usput komentarišite zašto napustiti Bugojno odnosno ostati u njemu.”

U anketi je učestvovalo 2564 osoba. Odgovor DA je kliknulo 1714 osoba a odgovor NE 850 osoba. U procentima to iznosi 67% prema 33%.

Preko 100 komentara osoba koje su nezadovoljne stanjem u Bugojnu.

Javno mijenje je pokazalo da vlada veliko nezadovoljno životom u Bugojnu i inače u BiH, ali zašto je takva klima i u Bugojnu? Kroz desetine komentara građani su iskazali razloge zbog kojih bi napustili Bugojno a neki koji su se izdvojili od njih su:

Fikreta Basara “U Bugojnu će ostat samo onaj ko je na državnim jaslama…i penzioneri žalosno”

Amela Trkić-Velić “Iskreno…kasno je za mene,ali svim silama ću se truditi sina iškolovati i put pod noge….što dalje to bolje.A zašto??? Neka mi neko kaže ZAŠTO NE??? Ne samo u Bugojnu nego u cijeloj BiH nema budućnosti….”

Anto Dukic “Zbog siromaštva,loše politike i nacionalizma.”

Halima Buljubašić “Nikud i nikad nisam ni pomislila otić Bugojno najljepši i najdraži grad”


https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o