SVAKA ČAST: Bugojanac Velid Pidro viceprvak Balkana!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Lijepe vijesti su nam ovoga vikenda donijeli iz Turske naši Taekwondo reprezentativci BiH i predstavnici TKD Bugojno.

Naime, kao smo prenijeli u intervijuu za”sretan put” sa našim borcima koji su otišli sa skromnim očekivanjima na Balkan Taekwondo Championship, bugojnaski klub je imao tri predstavnika a najbolji rezultat do sada za naš Bugojanski Taekwondo upravo je ostavren na ovom takmičenju, gdje je Velid Pidro osvojio drugo mjesto i srebro za BiH.

Velid Pidro u seniorskoj konkurenciji i apsolutnoj kategoriji preko 87 kg je u kvalifikacijama za finale ostavio iza sebe dva predstavnika Turske.

Prvo kolo je dobio borbu rezultatom 18:9, drugo kolo je isto riješio u korist BiH rez. 8:6. U finalnom okršaju je izgubio borbu od Makedonca.

Bez obzira za poraz u finalu prezadovoljni smo nastupom našeg Vele koji je pokazao da ne idemo na slijepo putovanje već da imamo svoje mjesto na podijumu ovoga sporta. Dosta rada i truda smo uložili u same pripreme za ovo takmičenje i mislim da nam se na kraju vratilo to ovom medaljom. Drago mi je što ni ovaj put nismo razočarali naš grad i da ćemo akoBogda u nastavku naših karijera imati priliku za još dobrih ostvarenja“, ističu iz Taekwondo kluba Bugojno.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o