Sutra SDA i HDZ u Travniku glasaju za povećanje paušala, da li će to zaista uraditi nakon kritika javnosti

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Za sutra je u Travniku zakazana 3. sjednica Općinskog vijeća a na dnevnom redu će se između ostalog naći i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o naknadama vijećnicima i članovima radnih tijela Općinskog vijeća Travnik.

Javnost je ogorčena saznanjem da su na dnevni red vladajući SDA i HDZ postavili prijedlog o povećanju trenutnih paušala i to iznos od 405,09 KM bruto povećava se na 462,96 KM, te iznos od 462,96 KM bruto povećava se na iznos 520,83 KM.

Travničko vijeće se sastoji od 31-og vijećnika te bi ovo povećanje dodatno opteretilo budžet. Nažalost, u toku je pandemija u kojoj svi “krešu” troškove, vladajuća većina u Travniku se odlučila na ovaj potez za koji će se, nadamo se, predomisliti do sutra te odustati od povećanja.

Ono što se traži jeste retroaktivno povećanje tj. ukoliko se izglasa povećanje, odluka će se primjenjivati od 1.1.2021. godine.

Iz Naroda i Pravde su najavili kako će tražiti da se točka dnevnog reda izbaci iz dnevnog reda odmah na početku sjednica, a iz HDZ1990 su potvrdili kako neće podržati ovakav prijedlog Odluke. 

U toku je predizborna kampanja za načelnika Travnika a kandidati u Haris Kaniža ispred Naroda i Pravde kao zajednički kandidat Trojke SDP, Naša stranka i Narod i Pravda i kandidat SDA Kenan Dautović, ovakvim potezima SDA zasigurno neće dobiti naklon glasača.

Lijep primjer nam je svima dao načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo je smanjio plaću sebi i uposlenicima Općine Novi Travnik i time zaslužio apsolutnu podršku javnosti jer je pokazao kako se može biti socijalno osjetljiva i domaćinski se odnositi prema novcu poreznih obveznika u trenucima najveće poslije ratne krize na ovim prostorima.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/