Sutra nova sjednica općinskog vijeća Bugojno! Da li ćemo opet biti izbačeni iz zgrade Općine?

Posljednje 2 sjednice općinskog vijeća Bugojno su bile jako burne i možemo slobodno reći da su prilozi Face TV o bugojanskom vijeću obišli cijeli svijet jer je Face TV u 2 navrata prenosila dešavanja sa Općinskog vijeća.

Sutra je prilika da se načelnik Hasan Ajkunić i općinsko vijeće Bugojno tj. većina SDA i HDZ pokažu kao pravi domaćini kao što je to bilo u prošlom sazivu kada nisu pravili nikakav problem kada je u pitanju prisustvovanje sredstava informisanja na sjednicama što je i statutom Općine Bugojno određeno.

Sjednica je zakazana za srijedu 31.03.2021. u 10 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno. Mnogo upita smo dobili o tome da li ćemo prisustvovati kao medij ovaj put na sjednici. Odgovor na to pitanje nemamo ali ćemo pokušati i ovaj put prisustvovati na civilizovan način što nam statut Općine omogućava kao sredstvu informisanja.

Nove naredbe su donijele i nove mjere a tiču se broju prisutnih osoba kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru pa je taj broj sa 30 smanjen na 20.

Ovo je bitno iz razloga što broj vijećnika u Bugojnu iznosi 25 plus načelnik, stručna služba, sekretar, pomoćnici te taj broj u startu iznosi 30 i više. Dakle, naredbe će se prekršiti odmah na početku sjednice pa tako da taj izgovor ovaj put ne može važiti za medije s obzirom da se u Kristalnoj sali može distanca držati bez ikakvih problema zbog prostranosti prostora.

Budite uz nas u 10 sati i pratite dešavanja iz Kristalne sale koja, nadamo se, ovaj put neće izazvati pažnju drugih medija koji će istinom, osramotiti naše Bugojno po treći put.

Hvala što nas pratite i podržavate, mi smo vaš glas a vi ste nas smjestili u sami vrh Srednjobosanskog kantona kada su lokalni portali u pitanju.