Šutkov memorijal: Hills kroz iglene uši protiv Jajčana

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Trećeg dana osmine finala na 20. memorijalnom turniru u malom nogometu “Admir Ljubuškić-Šutak” odigrane su četiri utakmice, po dvije u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji.

Kod seniora lakše od očekivanog Guma – Papagaj je sa visokih 7:1 savladao sastav R&Co. Tri nula na poluvremenu uvećali su za još četiri gola, dok je poraženi sastav uspio postići tek počasni gol za konačnih 7:1 u korist Guma Papagaja, koji zasluženo ide u četvrt-finale.

Druga utakmica bila je mnogo interesantnija i rezultatski neizvjesnija. Caffe bar Pikadili Jajce i caffe Hills za koji nastupa i nekoliko reprezentativaca naše zemlje u malom nogometu ponudili su pravu nogometnu poslasticu za veliki broj ljubitelja malog nogometa na stadionu Mladost. Jajčani su dugo vodili sa 1:0, propustili još nekoliko veoma dobrih prilika, da bi Caffe Hills u drugom poluvremenu uspio preokrenuti rezultat i sa dva gola doći do pobjede od 2:1.

Kod omladinaca, mnogo bure u prvoj utakmici juče. Caffe Brodvey je sa minimalnih 1:0 savladao ekipu Četvorka iz Donjeg Vakufa. Četrdeset sekundi do kraja došlo je do košakanja , a potom i upotrebe šaka omladinaca oba sastava. Epilog svega su četiri crvena kartona, po dva u obje ekipe.

Drugi četvrt-finalista juče kod omladinaca dobijen je nakon izvođenja kaznenih udaraca, nakon što je regularnih 30 minuta susreta između ekipa Zuke bend Jajce i caffe Igraona ABC okončana 3:3. Na kraju nakon maratonskog izvođenja penala slavili su Jajčani rezultatom 9:8.

U petak, četiri susreta. Kod omladinaca od 19 sati igraju : Duradbegovića Dolac – NK Sport Prevent 2000 i od 19,45 sastaju se : MNK Vesela – NK Iskra fast fud MB Wudi. Kod seniora od 20,30 sastaju se : AD Špedicija Veterani – Etna Sport II i od 21,30 igraju : 70230 – Fajkaš Donji Vakuf.

bugojnosport.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/