Sukob političara: NIP VS NES, Šta se dešavalo u sarajevskom hotelu?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Previranja na političkoj sceni u BiH počela su dobivati i neke, ne tako demokratske, oblike. Jutros je prijavljeno da je došlo do incidenta između federalnog zastupnika NiP-a i savjetnika premijera USK. Navodno je jutros došlo do fizičkog sukoba između Halila Bajramovića (NiP) i Sulejmana Samardžića (NES). Šta se dešavalo u sarajevskom hotelu Holiday?

MUP KS: Nije podnesena prijava

Glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić kaže kako je događaj prijavljen policiji.

“MUP KS ima informaciju o događaju. U 9 sati i 30 minuta naša PU Centar je zaprimila informaciju od strane jedne muške osobe da je napadnut od strane druge muške osobe njemu poznate. Zvaničnu prijavu, dakle da dođe i podnese prijavu oštećeni do ovog trenutka nemamo. Mi drugih informacija nemamo”, kazala je za Raport Novalić.

Ružnić: Udario ga je tri puta

Mustafa Ružnić, premijer USK za Raport tvrdi da je došlo do fizičkog obračuna koji se odvijao u prizmelju pomenutog hotela.

“Bila je zvanična prijava. Policija je bila na licu mjesta. Desilo se sve oko 9 sati i 30 minuta. Bio sam u hotelu Holiday i čekao sam Sulejmana Samardžića da krenemo prema Krajini. Bajramović je došao pred lift. Bajramović je nasrnuo na Samardžića i tri puta ga udario. To potvrđuje i videosnimak koji smo gledali zajedno sa policijom”, kazao je Ružnić.

Potom je dodao:

“Bajramović je i ranije najavljivao fizičke obračune. Vrlo je dobro poznato kako on radi i šta radi. Činjenica da je izostavljen i da neće učestvovati u vlasti. Nakon svih ovih marifetluka, sve je jasno. Tužbu pokrećemo sigurno”, istaknuo je Ružnić.

Bajramović: To su laži. Nije bilo sukoba

Na Raport smo odmah pozvali i Halila Bajramovića. No, Bajramović je imao potpuno drugačiju priču te nam kazao kako nije bilo fizičkog obračuna.

“To su dezinformacije. Prepirka je bila, ali ništa strašno. Ništa to toliko alarmantno bilo, sve je preneseno kako ne treba. Na mene je uvijek neki politički udar. Žurio sam odmah na Komisiju za boračka pitanje. Policija je došla i uzela izjavu. Mustafa Ružnić je mene uvrijedio pred policijom. Rekao mi je da sam lažov. Policajac je to čuo. Provociraju me da bi dobili neku moju reakciju. Nisu je dobili. Lažu da sam ga udario. Postoji sve i može se sve utvrditi. Bili su ljudi na recepciji. Mogu potvrditi. Ne znam hoću li pokretati tužbu, ipak su to moji Krajišnici. Ukoliko oni pokrenu i ja ću”, kazao nam je Bajramović.

Raport

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/