Studenti iz Sarajeva posjetili kompaniju Tehnika d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Kompaniju Tehnika DOO Gornji Vakuf posjetili su studenti i nastavnici Odsjeka za tehnologiju drveta Mašinskog fakulteta Sarajevo, a u okviru projekta praktične nastave. Stručnu pomoć studentima pružili su vlasnik i direktor kompanije gosp. Derviš Dželihodžić sa saradnicima i nastavnici prof.dr. Nikola Vukas i kolega prof.dr. Izet Horman.

Prilikom posjete studenti su upoznati s historijskim razvojem kompanije, kao i sa proizvodnim programom i načinom proizvodnje mašina za drvnu industriju. Imali su priliku da prođu kroz sve faze proizvodnje, od projektovanja do testiranja mašine.

Zahvaljujemo se Mašinskom fakultetu Sarajevo, profesorima i studentima na posjeti, u nadi da će se pozitivne stvari nastaviti pratiti i cijeniti, istakli su iz ove firme.

TEHNIKA d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje formirana je 1995. godine kao zanatska radionica, sa jednim zaposlenim radnikom. Kroz godine rada i stalnog razvoja firma je izrasla u priznatog proizvođača mašina za drvnu industriju, mašina posebnih namjena prema zahtjevu naručioca , hidraulike i hidrauličnih sistema kao i ostalih usluga iz oblasti mašinske obrade i metalnih konstrukcija.

Danas TEHNIKA d.o.o. upošljava 20 radnika vrsnih majstora i stručnjaka iz oblasti mašinstva i ima tendenciju daljeg razvoja. Opremljeni su sa modernim mašinama i aparatima uz pomoć kojih možemo zadovoljiti većinu zahtijeva kupaca.

U narednom periodu planiramo podizanje stepena automatizacije. Stalnim podizanjem kvaliteta mašina i približavanjem europskom nivou, mašine naše proizvodnje posjeduju CE znak. U procesu smo uvođenja ISO standarda za upravljanje kvalitetom proizvedenog procesa unutar firme. Poslovna logika TEHNIKA d.o.o. je da se korisnicima omogući kvalitetnu, efikasnu i relativno jeftinu mašinu prilagođenu uslovima eksploatacije i održavanja.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/