Irhana Čajdin učesnica konferencije Fokus na Reforme: 2020 Vizija za BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U vremenu koje je pred BiH bitno je da se krene sa konkretnim reformama kako bi se stvorila nova radna mjesta i osigurala efikasna i učinkovita država koja bi zadovoljavala potrebe građana – istakla je Čajdin

U organizaciji Centra za transatlantske odnose (CTR) pri Johns Hopkins SAIS Univerzitetu, Američko-bosanske fondacije i ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, na Jahorini je 3. decembra održana jednodnevna konferencija “Fokus na reforme: 2020 vizija za BiH” čiji je cilj istaći napore u procesima implementacije socio-ekonomskih reformi kako bi zemlja ubrzala svoj put kao euroatlantskim integracijama.

Konferencija predstavlja nastavak aktivnosti iz maja ove godine kada su CTR SAIS i Američko-bosanska fondacija obilježili 20. godišnjicu od postizanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH nakon čega je u novembru uprilična konferencija u Washingtonu gdje je BiH pružena podrška na putu socijalnih i ekonomskih reformi.

Konferenciju su otvorili ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack i šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigermark.

Konferenciji su prisustvovali pomoćnik zamjenika državnog sekretara SAD-a Hoyt Yee uz predstavnike državnih ministarstava, pravosudnog sektora.

Korake bh. vlasti, u predstojećim godinama moraju pratiti stvarne reforme koje će suštinski mijenjati uslove življenja i poslovanja u ovoj zemlji, poruka je zvaničnika Evropske unije i Sjedinjenih Država sa skupa Fokus na reforme: 2020 vizija za Bosnu i Hercegovinu.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o