STRANKA ZABIH: SRAMNO UNIŠTAVANJE DRŽAVNE IMOVINE

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas su u Zvorniku na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije, kako je saznala Stranka za Bosnu i Hercegovinu, poskidani svi mjerači protoka gasa, a koji su bili u vlasništvu BH Gasa, kao jedinog ovlaštenog uvoznika gasa u našu zemlju. Mjerače je poskidala kompanija Gaspromet Pale, čime je BH Gas ostao bez mogućnosti mjerenja gasa na primopredajnim mjestima u Zvorniku.

Nakon ovog čina prvo mjesto mjerenja ulaska plina za BH Gas od sada će biti u Kladnju. Ovo je prvi put nakon 18 godina da ova kompanija nema mjernih mjesta u Zvorniku, a mjerači su sada ničiji jer BH Gas nije izrazio želju da ih preuzme. Ono što javnost treba da zna jeste da je ovo skidanje mjerača urađeno u skladu sa Uputstvom o pojednostavljenom carinskom postupku koje je usvojila Uprava za indirektno oporezivanje. Tim Uputstvom svi učesnici u poslovima sa gasom su trebali obezbijediti licence i 5 mjeseci nakon objave Uputstva kompanije iz FBiH (BH-Gas i Energoinvest) to nisu uradile. Sve kompanije iz manjeg bh. entiteta su uradile po uputstvu i time stekle uslove za bavljenje poslom kako je to predviđeno.

Ovim neodgovornim činom ljudi koji vode BH Gas i Energoinvest, nastavlja se destrukcija gasnog sektora, dijeli Bosna i Hercegovina. Kako sada stvari stoje, nemar odgovornih osoba završiće preuzimanjem posla sa gasom od strane manjeg bh. entiteta.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/