Mujo Kovačević: Jedini smo sportski kolektiv koji ne može koristiti dvoranu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na nedjeljnom košarkaškom turniru “Bugojno 2015” košarkaši Iskre osvojili su posljednje mjesto na turniru. U veoma jakoj konkurenciji naši košarkaši se nisu mogli ozbiljno suprostaviti svojim protivnicima, a nakon turnira razgovarali smo sa trenerom KK Iskra Bugojno Mujom Kovačevićem koji nam je priznao da se ovaj klub nalazi u nimalo dobroj situaciji.

Mi imamo jedan veliki problem sa dvoranom, jer smo jedini kolektivni sport u gradu koji ne može da koristi ovu dvoranu (KSC) za treniranje. Imamo termine preko dana gdje mogu raditi djeca, a noćne termine nažalost još uvijek nismo uspjeli da dobijemo. Radimo u teretani, stadionu, osnovnim školama i nadamo se da će poslije ovog turnira neko prepoznati da mi nešto radimo i da to vrijedi . Prošle godine smo ušli u Play off, a isti se ne bi ni odigrao da nisu igrači, treneri i uprava iz svojih džepova dali novac, istakao je Kovačević te se dotakao ambicija kluba, ukoliko se uopće može govoriti o ambicijama s obzirom na tešku situaciju.

Ove godine ćemo najvjerovatnije igrati i spremamo se da ćemo igrati. Nadam se će ovo prepoznati i da ćemo dobiti ta sredstva. Ekipa je slabija za Merisa Bečirovića koji je otišao u Italiju profesionalno igrati košarku i ja mu ovim putem želim mnogo sreće i da uspije u svojoj karijeri. Angažovali smo dva nova igrača, radi se o Selmiru Mulasmaiću koji se vratio u naše redove te Kurića iz Donjeg Vakufa. Mislim da ćemo još angažovati još jednog igrača iz Kaknja koji bi došao na posudbu i mislim da bi to bilo to, dodao je trener bugojanskih košarkaša.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o