Strahovlada na Jakliću: Portalu Bugojno-danas zabranjen ulaz na utakmice Iskre, igračima i trenerima žestoke prijetnje!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U nogometnom klubu Iskra već odavno vladaju veoma čudna pravila. Nakon što je javnosti objelodanjeno da klub preuzima Sportski savez Općine na čelu sa predsjednikom Nedžadom Šečićem, koji je ujedno imenovan za predsjednika UO-a kluba, svi oni koji nisu podržali ovu ideju za kratko vrijeme postali su  neprijatelji kluba.

Čelnici saveza u debitanskoj sezoni u Iskri klubu su donijeli tek peto mjesto u “ekstra” kvalitetnom takmičenju koje nosi naziv Druga liga Federacije BiH grupa Zapad. Iskra je već tada bila predmet ismijavanja mjesnih zajednica  koji su Plavima uz dobru zabavu u svojim mjestima upisivali bolne poraze.

U novoj sezoni Iskra je nakon četiri kola na prvom mjestu, te je glavni kandidat za osvajanje prvog mjesta. Ipak, svima koji  dobru poznaju situaciju na Jakliću, dobro je poznato da klubu ne cvjetaju ruže, čak naprotiv. U strahu od reakcije načelnika Ajkunića kojem su čelnici kluba na čelu sa samoprozvanim “spasiocem” Iskre Nedžadom Šečićem obećali osvajanje prvog mjesta, u klubu povlače veoma nelogične poteze, koji ustvari i pokazuju pravu sliku sportskih radnika koji u dosadašnjoj karijeri imaju samo punu rubriku koja nosi naziv neuspjesi.

Jedan od tih, najblaže rečeno pogrešnih poteza, iz Iskre su povukli jučer. Naime, predsjednik Šečić igračima i trenerima u stručnom štabu poručio je da na svaki način prestanu komunikaciju sa gl. i odg. urednikom portala Bugojno-danas. info te sa samim portalom. Također, Šečić je poručio da je našim novinarima zabranjen ulaz na stadion Jaklić,a svi igrači i treneri koji ne budu poštovali ovu odluku biti će žestoko kažnjeni.

–          Tu odluku je donio predsjednik Šečić prije dva dana zbog tvog pisanja. Rečeno je da vaš portal od danas utakmice Iskre može pratiti samo sa tribina stadiona Jaklića, a nikako sa terena, kazao je nam je jutros u telefonskom razgovoru zbunjeni trener Iskre Sead Seferović.

Iole normalnom čovjeku teško je shvatiti da je nekadašnji ponos Bugojna danas igračka lokalnih provincijalaca koji sebi daju zapravo da donose odluke o tome ko može prisustvovati susretima Iskre, a ko ne. Navijači i građani Bugojna već odavno Jaklić zaobilaze u širokom luku, ali to odgovorne ne zanima, s obzirom da ove godine ne biraju način da izbore prvo mjesto.

Tako se u novoj sezoni svi gosti na Jakliću dočekuju uz plaćeni ručak i bogatu trpezu, što jasno govori o tome u kakvom strahu se nalaze čelnici kluba. Zanimljivo da isti ti čelnici javnosti vješto prodaju priču o sjajno uređenju kluba, a kao jedan od najboljih poteza ističu da igrači uoči svake utakmice imaju obezbjeđen ručak ?!

Tokom dana pokušali smo dobiti komentar od odgovornih u gradu, s obzirom da je naš portal najveći promotor mladih sportista u gradu, a nedavno smo prvi put u historiji grada radili live prijenos utakmice NK Iskra. Odgovorne u Iskri pozivamo da nam u što kraćem roku pismeno dostavu svoju odluku, dok javnosti, navijačima, igračima te roditeljima poručujemo da ćemo i u narednom periodu činiti sve da na što bolji način promovišemo uspjehe kluba i pojedinaca.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/