Šta treba Bugojnu? Stranački megafon ili nezavisni medij

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Šta je stranački megafon ?
Ukratko, kada urednik lokalne rtv ili nekih portala piše objavu ili vijest u cilju, neosnovanog veličanja načelnika ili stranačkih šefova, zanemarujući štetne posljedice njhovih politika, to je čisti stranački megafon. Naravno za takvo pisanje slijedi nagrada, novac, radno mjesto, ili neku drugu korist. Ko i kako daje pare za takve usluge i čiji je to novac ? U Bugojnu, novac iz budžeta usmjerava načelnik, sa SDA budžetskom većinom gdje i kako hoće, i to svi znamo.

Budžet, naravno ne puni načelnik ili njegova stranka, nego građani Bugojna i niko drugi. Međutim, ako medij tj. portal piše šta se stvarno dešava, i bez naloga iz vlasti, i bez lažnog veličanja načelnika te stranačkih šefova, piše istinu, onda se iskreno može smatrati nezavisnim.

Mi, “Bugojno Danas” smo slobodni da pišemo istinu i to je nekima veliki problem. Kupljeni nismo, niti ćemo to sebi dozvoliti. Ovi što vladaju Bugojnom, ne vole nas previše, ali mi ne pišemo da bi se njima sviđali, nego pišemo da ukažemo javnosti na sve dobro ili loše , bez obzira sa koje strane to dolazi. Mediji mogu da rade, ili uz podršku vlasti, ili uz podršku građana pratilaca.

Mi smo odabrali podršku vas, građana koji nas pratite, a ne podršku ovih koji vladaju, ovako kako vladaju. Odustati nećemo sve dok ste vi uz nas, to vam javno obećavamo, bez obzira na sve pritiske i progone koje svakodnevno doživljavamo.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o