Srednja Bosna dobila FIFA licenciranog agenta, naš komšija Adnan Alkić

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Prema posljednjoj odluci Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), menadžeri igrača neće moći raditi svoj posao ukoliko nemaju validan dokument koji ponovo izdaju nacionalni savezi.

Na prvom ispitu u aprilu prošle godine pristupilo je 3.800 kandidata i položilo ga tek 52 posto njih.

Naš komšija porijeklom iz Donjeg Vakufa a zadnjih godina sa adresom u Njemačkoj Adnan Alkić je 22.5.2024. postao FIFA licencirani agent te je tako postao jedan od rijetkih u Bosni i Hercegovini koji ima licencu za zastupanje igrača po novim pravilima FIFE.

Adnan je za portal Bugojno Danas kazao:”Ko ne bude imao FIFA licencu neće moći zastupati igrače. Kad sam ja polagao sa mnom je polagao i Andy Bara, menadžer Dani Olma i Nacha iz Real Madrida.

Moram se zahvaliti prijatelju Mirsadu Keriću koji posjeduje FIFA licencu preko 20 godina. To je čovjek s kojim surađujem već 2 godine i jedan je od zaslužnih što sam danas FIFA agent. Kod Kerića sam završio Akademiju za Talentscouting/ otkrivanje talenata”.

Pitali smo ga kako se odlučio na ovaj korak, kazao je:

“Ljubav i želja da pomognem našim mladim fudbalerima da ostvare svoje nogometne snove izvan granica BiH,jer imamo baš puno talenata i treba nam neko da to sve otkrije.”

Adnan je dugo godina u sportu, priča engleski i njemački jezik. Završio je fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu smjer..menadžment u sportu/sportski menadžment.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/