SRAMOTA: Na promociji knjige o Srebrenici u Kristalnoj sali 30 osoba

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras je sa početkom u 17:30 održana promocija knjige “Srebreničke suze u stihovima” autora: Emir Hasić iz Mostara, Senada Alić-Mujezinović iz Ključa i Mehmedalija Bektić iz Srebrenice. Promotor je bio Fajko Kadrić iz Kalesije, a priređivač i autor Muhamed Omerović iz Zvornika. Stihove su čitali Bugojanci Armin Fuka i Dženana Zulum.

Ono što je obilježilo promociju jeste pored malog broja posjetitelja, kojih je bilo oko 30, najveći poraz bugojanske kulture jeste prvi red koji je bio prazan tokom cijele promocije. Niko od javnih ličnosti nije došao na promociju osim načelnika Bugojna koji je malo kasnio ali kada je vidio da niko ne sjedi u prvom redu odlučio je sjesti u zadnji red nakon obraćanja prisutnima.

Gosti su stigli iz daleka i kao domaćini smo im poslali poruku da više nikada ne dođu u Bugojno, pogotovo jer je tema promocija bila Srebrenica.

Kultura nam svakim danom ide ka dnu jer ovim lošim primjerima pokazujemo da je kultura na zadnjem mjestu u našem gradu.

Izgovori da za promociju nije niko znao padaju u vodu jer smo jučer najavili pomenutu promociju koja je imala preko 6000 pregleda što je veliki broj ljudi koji su znali da će se održati večeras.

Tekst, foto, video: Admir Pilićhttps://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o