SRAMOTA: Bivši prvak države ženski rukometni klub Iskra Bugojno izbačen iz takmičenja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Nakon što smo u avgustu 2015. objavili članak o upitnom nastupu ŽRK Iskra Bugojno za predstojeću sezonu pa u januaru ove godine smo objavili članak upozorenja za ŽRK Iskra Bugojno kako se nalazi u katastrofalnom stanju zbog nemara sportskog saveza, nažalost došlo je ono najgore.

Rukometni savez BiH je danas i zvanično donio odluku nakon što je poslao upozorenje prije 7 dana da se plate troškovi utakmice u roku od 7 dana. Danas je taj rok istekao, a trener Alan Pezo je govorio za naš portal veoma razočarano.

Sve se nakupilo od neredovnih tranši, do laži iz svih sfera, niko u ligi nema problema sa odigravanjem utakmica osim nas. Nisu plaćeni troškovi zadnje utakmice, dat nam je rok od 7 dana da se uplate troškovi, ja javim sportskom savezu da imamo rok, sportski savez ne uplati tranšu, ja ispadnem lažov i tako godinama“, izjavio je trener ŽRK Iskra Bugojno, Alan Pezo.

Inače, prošle godine je ŽRK Iskra Bugojno bio najbolji klub u Bugojnu, a 2015. godine u SBK. Treba napomenuti kako je ŽRK Iskra Bugojno bio prvak BiH, dva puta viceprvak, u juniorskoj konkurenciji prvaci, dva puta su bili u polufinalu kupa dok su trenerice i igračice bile dio reprezentacije.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/