Sramotno: Upitan nastup ŽRK Iskra u novoj sezoni

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Članice ŽRK Iskra Bugojno prije par dana počele su sa pripremama za novu sezonu Prve lige BiH za rukometašice. Pripreme kluba su počele ranije nego što je to ranije bio slučaj u prošlim sezonama, a razlog je Međunarodni rukometni turnir “Bugojno 2015“ koji se održava povodom 35 godina postojanja ŽRK Iskra Bugojno.

Za sada nas je napustila Alma Teskeredžić koja je otišla u Lokomotivu Mostar, ali ako uspijemo ona će igrati na dvojnu registraciju. Spremamo se za ovaj turnir a poslije turnira ćemo dobro vidjeti da li ćemo se uopće takmičiti u novoj sezoni. Mi smo od Sportskog saveza Općine dobili dvije tranše, zadnja je bila u desetom mjesecu prošle godine, dužni smo prevoznicima i stvarno ne znamo kako dalje. Ja ne znam šta oni misle, pita se trener ŽRK Iskra Bugojno Alan Pezo.

Zanimljivo da je situacija i u drugim bugojanskim sportskim kolektivima veoma teška, ali ono što čudi jeste to da niko od tih klubova zapravo i ne smije dati svoj glas u javnost. Komentar na ove tvrdnje iz ŽRK Iskra Bugojno nismo mogli dobiti od čelnika Sportskog saveza Općine Bugojno koji su već duže vrijeme zaokupljeni malonogometnim turnirom “Admir Ljubuškić Šutak“ koji za mnoge predstavlja veoma dobar izvor zarade.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/