Spektakl u našem gradu: Na turnir dolaze Njemačka, Danska, Španija, Francuska, Poljska…

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Odmah po okončanju III.Međunarodnog turnira “Rukomet je moja budućnost” održanog u Bugojnu, organizatori su spremili nešto sasvim novo kada je ovaj veoma kvalitetni turnir u pitanju. Iako će se naredni turnir igrati tek u mjesecu martu naredne godine organizatori su poslali pozivnice najjačim evropskim rukometnim velesilama sa željom da ovaj turnir još više dobije na kvaliteti, ali i na većem zanimanju publike i medija. Asim Šahman, rukometni stručnjak koji radi u Kataru, a koji je uz rukometnu Federaciju Katara i najzaslužniji za odigravanje ovog turnira u našoj zemlji, tačnije Bugojnu, za Sport je ekskluzivno otkrio koje će rukometne velesile nastupati na turniru.

Termin odigravanja turnira je od 24-27.03. 2016.g., a igrati će se u dvije starosne kategorije. Nastupati će 12 reprezentacije, a Slovenija je već sada potvrdila svoj dolazak. Jučer su otišle pozivnice za reprezentacije Njemačke, Danske, Španije, Francuske, Poljske, Hrvatske, BiH… Turnir će se igrati na rukometnoj podlozi koju će donirati sponzori turnira, kazao je Šahman.

Ovogodišnji turnir koji se igrao u kategoriji U-19, odnosno za igrače rođene 1996.g. i mlađe na kraju je osvojila reprezentacija Slovenije, dok je naša reprezentacija zauzela tek sedmo mjesto. Ove godine po prvi put na turniru su pravdu dijelile IHF sudije, a sve reprezentacije na kraju turnira imale su samo riječi hvale na račun organizatora ali i na sveukupni dojam.

Izvor: Sport Avaz

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o